Διάβασμα μαθημάτων στο σπίτι με τα παιδιά – Συμβουλές για να γίνει ευκολότερο

Διάβασμα μαθημάτων στο σπίτι με τα παιδιά – Συμβουλές για να γίνει ευκολότερο

Τα σχολεία ξεκίνησαν και οι υποχρεώσεις για τα παιδιά άρχισαν . Το κεφάλαιο διάβασμα στο σπίτι είναι κάτι που αγχώνει τους περισσότερους γονείς και ιδιαίτερα όσους τα παιδάκια τους ξεκινάνε το δημοτικό. Γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε χρήσιμες συμβουλές για να γίνει το διάβασμα πιο εύκολο, πιο αποδοτικό αλλά και να για να μην αγχώνεστε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας.

 

  • Φτιάξτε ένα ημερήσιο πρόγραμμα μελέτης μαζί με το παιδί σας. Έτσι θα γνωρίζει από την προηγούμενη ημέρα τις υποχρεώσεις του και το πρόγραμμα της επομένης.
  • Δημιουργήστε ένα όμορφο χώρο στο σπίτι για να διαβάζει. Είναι πολύ σημαντικό ο χώρος να εμπνέει το παιδί σας για να μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένο τις ώρες της μελέτης. Φροντίστε στο χώρο να μην υπάρχουν κινητά, υπολογιστής και τηλεόραση και γενικότερα να υπάρχει ηρεμία.
  • Ανταμοιβές και κίνητρα. Πολλές φορές οι ανταμοιβές και τα κίνητρα βοηθούν πραγματικά. Για παράδειγμα μία βόλτα στο σινεμά το Σάββατο ή επίσκεψη στον καλύτερο του φίλο μπορεί να αποτελούν κίνητρα που θα βοηθήσουν το παιδί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.
  • Αφήνουμε το παιδί να διαβάζει μόνο του χωρίς να παρεμβαίνουμε συνεχώς. Προσφέρουμε τη βοήθεια μας όποτε μας τη ζητήσει χωρίς πίεση και άγχος. Το ζητούμενο είναι το παιδί να απολαύσει την ώρα της μελέτης χωρίς να καταπιέζεται και να αγχώνεται.

 

Καλή σχολική χρονιά!

Share this post