Τα οφέλη της βόλτας με το μωρό

Τα οφέλη της βόλτας με το μωρό

Πολλοί γονείς προβληματίζονται για το πότε πρέπει να ξεκινήσουν τις βόλτες σε εξωτερικούς χώρους με τα μωράκια τους. Ωστόσο οι παιδίατροι ισχυρίζονται ότι η βόλτα προσφέρει σημαντικά οφέλη στα μωρά αλλά και στους γονείς οι οποίοι περνούν ευχάριστα το χρόνο τους με την καλύτερη παρέα.

  1. Ο καλύτερος τρόπος για εξερεύνηση

Για τα μωράκια τα πάντα είναι καινούρια. Επομένως μία βόλτα αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι όπου εξερευνούν τα πάντα γύρω τους. Το περιβάλλον, τα έντονα χρώματα, τα λουλούδια, ο ήχος των πουλιών και οι υπόλοιποι άνθρωποι τραβούν την προσοχή του μωρού.

Tip : όσο περπατάτε μπορείτε να εξηγείτε και να περιγράφετε στο μωρό σας αυτά που βλέπει.

  1. Τα μωράκια κοινωνικοποιούνται

Ιδίως όταν συναντήσετε έξω κάποιον γνωστό και χαιρετηθείτε τα μωράκια αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με τους ανθρώπους. Γενικότερα, τα μωρά εξοικειώνονται με τον κόσμο και όλο αυτό συμβάλλει στην κοινωνική τους ανάπτυξη.

  1. Ο καλύτερος τρόπος να χαλαρώσουν.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το να περνάτε χρόνο στη φύση με τα μωρά σας βοηθάει στο να ξεκουράζονται και να κοιμούνται καλύτερα. Ο καθαρός αέρας ηρεμεί τα μωρά με αποτέλεσμα να είναι πιο ήρεμα.

  1. Περνάτε χρόνο με τα μωρά σας και το αντιλαμβάνονται.

Τα μωράκια χρειάζονται την προσοχή του γονέα. Επομένως κατά τη διάρκεια της βόλτας περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί κάτι το οποίο τα μωρά σας το αντιλαμβάνονται.

 

Φύγαμε για βόλτα!!

Share this post